AnkaQuant, kuantum teknolojilerine tutkuyla bağlı, geleceği inşa etmeye kararlı bir öğrenci takımıdır. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri tarafından 2025 yılında kurulmuş olan takımımız; kuantum donanımı, ölçüm sistemleri ve kuantum fiziğinin mühendislik uygulamaları üzerine çalışmak üzere bir araya gelmiştir.
Henüz yeni bir takım olmamıza rağmen; sahip olduğumuz motivasyon, araştırma disiplini ve öğrenme isteğiyle kısa sürede teknik altyapımızı geliştirmek, yarışmalara katılarak olabildiğince çok deneyim kazanmak istiyoruz.
AnkaQuant olarak amacımız, Türkiye'nin kuantum teknolojilerinde söz sahibi ülkeler arasında yer almasına katkı sunmak; aynı zamanda bu alanda çalışan kadın mühendisler olarak bilimsel üretkenliği farklı bir perspektifle zenginleştirmektir.